The Solus Project

The Solus Project

Články

Hráči vychvalovaná scifárna The Solus Project vyjde 7. června

Všichni vědí, že data vydání her se oznamují jenom proto, aby se dala následně porušit, když je nutné termín vydání posunout. Výjimkou, která potvrzuje pravidlo, chce být Sjoerd De Jong. Když v únoru vydával první verzi explorativní adventury The Solus Project, odhadoval, že zůstane v early access režimu zhruba tři měsíce. A nelhal. Máme začátek června a De Jong hlásí, že hotová verze hry vyjde pro PC 7. června a pro Xbox One do konce tohoto měsíce. A přestože The Solus Project je zajímavá hra sama o sobě (recenze na Steamu i GOGu jsou pochvalné), je zas a znovu dobré připomínat, že se na její produkci výrazně podílí i české studio Grip Digital.

Early access verzi The Solus Project rozšířili tvůrci novou lokací

Na planetu Gliese-6143-C se mohli hráči vydat již v polovině února, kdy na Steamu vyšla early access verze The Solus Project. Nově předběžnou verzi rozšiřuje update The Highpoint Expansion, který do hry přidává novou lokaci, titulní ostrov Highpoint.

Skylar & Plux připomíná Ratcheta s Clankem s českými kořeny

V roce 2016 zavítá na PC, Xbox One a na PS4 humorná 3D plošinovka Skylar & Plux: Adventure on Clover Island. Tu má na starosti duo týmů Right Nice Games a Grip Digital. Druzí jmenovaní přitom pocházejí z Česka a znát je můžete například jako spoluautory ambiciózního first person survival titulu The Solus Project.

Vychází early access verze The Solus Project - hra o samotě, přežití a záchraně lidstva

Přes dva a půl roku makal Sjoerd "Hourences" De Jong na sci-fi adventuře The Solus Project společně se studiem Teotl a pražskou firmou Grip Games. A dnes se konečně dozví, jestli pracoval na hře, která hráče zaujme. Early access verze The Solus Project je od dneška k mání na Steamu, a přestože obsahově je hra údajně kompletní, chtějí všechny výše uvedené subjekty využít early access fáze k nasbírání připomínek od hráčů, aby mohly hru odladit. Pomůžete jim?

The Solus Project na vaše bedra naloží záchranu sebe sama i celého lidstva

Sci-fi survival The Solus Project se dostane v programu předběžného přístupu na Steam už 18. února a v rámci Xbox Game Preview si ho budou moct 26. února vyzkoušet i majitelé konzolí Xbox One. The Solus Project se na jedné straně chlubí otevřenou sandboxovou hratelností s prvky survivalu, zatímco na straně druhé klade důraz na silný a lineární příběh. Dvě nepříliš často kombinované složky nám vývojáři předvádí v novém videu, s důrazem na vysvětlení zápletky.

The Solus Project vypadá jako pořádná science fiction a ne jen vesmírná lekačka

Čím více vím o The Solus Project od Teotl Studios a GRIP, tím více se mi i koncept hry zamlouvá. Žánrové zařazení zní v dnešní době fádně – survival sci-fi s důrazem na exploraci. Jenže tvůrci se rozhodli tuto, dnes až nadužívanou, formulku obohatit vlastními nápady. V první řadě je to fakt, že zde nenajdete nepřátele, kteří vám půjdou po krku, ale jako správný trosečník a objevitel v jedné osobě bude vaším hlavním oponentem příroda neznámé planety.

Bleskovky

  • 14. 12. 2015 - PS4 verze The Solus Project není v plánu, vývojáři se soustředí na verzi pro PC (s podporou Oculus Rift) a Xbox One.

Hodnocení
GAMES.cz
5/10
Datum recenze:
14. července 2016
Recenze