Turok

Turok

Články

Retro GamesPlay: hrajeme dinosauří střílečku Turok

Co si vybavíte, když se řekne Turok? Co třeba dinosauři v mlze? No dobře, vtípky stranou. PC verze střílečky od Acclaimu a Iguana Studios ale opravdu na konto tehdy pokročilé akcelerované grafiky musela výhled do dálky maskovat mlhou, která naštěstí nezvládla zakrýt mnohem podstatnější fakt – že šlo o velmi dobrou „doomovku“, jak se tehdy říkalo, ale zároveň i akční adventuru. Předvedeme vám to na záběrech našeho dalšího retro gamesplaye.

Na dinosaury, pozítří vychází remasterovaná verze prvních dvou dílů Turoka

Remasterovaná verze prvních dvou dílů série Turok míří znovu na PC a připomíná se akcí i dinosaury nabitým trailerem. Nedá se bohužel tak úplně říci, že by to snad Turokovi na dnešní poměry kdovíjak slušelo, na druhou stranu je však sympatické vidět, kterak tato série v zapomnění ještě tak docela neupadla. Turok: Dinosaur Hunter a Turok 2: Seeds of Evil vychází na PC 17. prosince.

První dva díly dinosauřího Turoka se vrátí v remasteru pro PC

Po několika náznacích to tu máme černé na bílém: Turok se vrací. Zatím nikoliv jako plnohodnotná nová hra a pokračování dinosauří série, ale formou remasteru prvních dvou dílů. Turok: Dinosaur Hunter a Turok 2: Seeds of Evil vyjde zatím neznámo kdy na PC ve vylepšených verzích, které budeme moct rozběhat na moderních počítačích.

Stařičký Turok: Dinosaur Hunter se možná vrátí ve verzi pro moderní hardware

Stařičká dinosauří střílečka Turok: Dinosaur Hunter by se podle nových informací měla dočkat svého portu na nové systémy. Nepůjde o HD remake a zřejmě ani o remaster, pouze o úpravu původní hry takovým způsobem, aby mohla bez problémů fungovat na moderním hardwaru a aktuálních operačních systémech. O port by se mělo starat studio Night Dive, které se na práce podobného druhu specializuje.

Video-recenze Turoka

Vydali jsme se nakrmit družstvo nepřátel draftovaných z klubů druhohorních predátorů. Nikoliv organickou tkání, nýbrž dobře mířeními salvami z našich zbraní.

REMAKE

Turok: Dinosaur Hunter (remaster)
Turok: Dinosaur Hunter (remaster)
Akční
PC, MAC, Xbox One, Linux, Switch, Xbox One X
17. prosinec 2015