Victoria II: Heart of Darkness

Victoria II: Heart of Darkness

Články

Čtenářský GamesPlay: hrajeme historickou strategii Victoria II

Historická strategie Victoria II je v portfoliu titulů od Paradoxu tak trošku unikát. Kvůli slabým prodejům prvního dílu neměla dvojka nikdy vzniknout. Jenže v rámci studia se rozhořela debata mezi šéfem Fredrikem Westerem, který v profitabilitu případné dvojky nevěřil, a některými vývojáři, co byli naopak o úspěchu dvojky přesvědčení. Na konto hlasování na fórech Paradoxu nakonec Victoria II vznikla, a protože se jí prodalo více než nutných 70 tisíc kopií, musel se šéf Paradoxu na konto sázky nechat veřejně ostříhat dohola. A krom jiného je také Victoria II výborná strategická hra, která pokrývá období let 1836 – 1936, když se zaměřuje na obchodní a diplomatické aspekty hraní namísto válčení. Názorně vám to ve čtenářském gamesplayi předvede Ondřej Šinka.

Přišel čas kolonizace Afriky ve Victoria II: Heart of Darkness

Po dvou a půl letech od vydání původní Victoria II se Paradox vrací k tomuto titulu s mohutným rozšířením v rámci datadisku Victoria II: Heart of Darkness, který dnes vychází. Jak název naznačuje, podíváme se do temných časů kolonialismu 19. století, kdy si evropské státy rozhodly pořádně rozkolíkovat celý kontinent.

Další Victoria II datadisk vás zavede do Srdce temnoty

Fanoušci strategie Victoria II od Paradoxu, a já věřím, že pár takových se mezi vámi přeci jenom najde, se mohou v průběhu března tohoto roku těšit na druhý datadisk, který je tentokrát zatáhne do diplomatického, ekonomického i vojenského boje o nedozírné bohatství Afriky. Ostatně, název Victoria II: Heart of Darkness hovoří sám za sebe, i když s novelou od Josepha Conrada asi hra mnoho společného mít nebude. Až na tu Afriku, samozřejmě.