Čím je Iron Danger unikátní? Taktické RPG vám vrazí do ruky obraceč času
zdroj: tisková zpráva

Čím je Iron Danger unikátní? Taktické RPG vám vrazí do ruky obraceč času

21. 3. 2020 8:18 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Kdybychom měli věřit každé tiskové zprávě, hráli bychom jen samé originální hry, které neopisují od jiných titulů, jsou inovativní, zábavné, neotřelé, zkrátka nej. Realita je bohužel většinou někde jinde, ale třeba bude nadcházející taktické RPG Iron Danger světlou výjimkou. V soubojích totiž dostanete netradiční strategickou výhodu – kdykoliv si můžete trošku vrátit čas a napravit chyby, které jste napáchali.

Jak často používáte klávesovou zkratku Ctrl+Z? Musím uznat, že mi zejména v době studií ušetřila pěknou řádku infarktů, když jsem si omylem smazala texty, u kterých jsem strávila celý večer. V reálném světě sice tlačítko Zpět nemáme, hrdinové fantasy RPG Iron Danger jím ovšem oplývají. Kdykoliv si tak nejen během realtimových soubojů mohou posunout čas až o pět vteřin dozadu a třeba se vyhnout smrtícímu zápalnému šípu či jiné smrtící ráně.

Samozřejmě v trochu fantastičtější formě než v té klávesové, Iron Danger se totiž inspiruje finským folklórem a tvůrci pro něj jistě mají nějaké hezké příběhové opodstatnění. Severskou mytologii kombinují se steampunkem, takže se můžete těšit na kombinace divokých lesů a nezkažené přírody, ale také na stvůry z železa a oceli, které se postarají o nějaké to znečištění.

zdroj: Daedalic Entertainment

Příběhově se budete muset postarat o město Kalevala a jeho přilehlá území, jemuž vládne sněm pánů, kteří se vzbouřili proti vůli bohů. Stihli si přitom nadělat pěkných pár nepřátel, takže musí čelit pomstychtivé invazi čarodějky ze severu. Ujmete se přitom hrdinky z lidu, která už stihla tragicky zahynout, ale díky své schopnosti manipulovat s časem samozřejmě ne doopravdy. Uff. Snad se jí budou vyhýbat všechny časové paradoxy.

Taktické realtimové RPG Iron Danger vychází na Steamu už za pár dní, 25. března 2020.

Nejnovější články