Komiksová bojovka Injustice 2 přináší rozmáchlou kampaň a systém výbavy
zdroj: tisková zpráva

Komiksová bojovka Injustice 2 přináší rozmáchlou kampaň a systém výbavy

16. 5. 2017 11:54 | Video | autor: Aleš Smutný |

Když včera byl Marvel, dnes bude DC. V pátek vychází bojovka Injustice 2, což oznamuje i nový trailer. Už první díl byl velmi povedená hra, která dobře pracovala s novým příběhem a bylo doopravdy zábavné procházet její kampaň. Jak se ale ukazuje, Injustice 2 posouvá celou kampaňovou část na novou úroveň a k tomu dodává bonusové módy a také výbavu, která nadělá spoustu vrásek hráčům, kteří chtějí mít svého superhrdinu v kompletně novém kostýmu.

Zápletka se odehrává v alternativní realitě, kde se ti „hodní“ shromáždili kolem Batmana a společně čelí nové hrozbě v podobě Brainiaca. Celou situaci ovšem destabilizuje fakt, že Superman, který v prvním dílu brutálně zabil Jokera a nastolil absolutistickou vládu, utekl ze svého vězení a shromáždil kolem sebe dost věrných na to, aby představovali úctyhodnou sílu (kdyby vám nestačilo, že je tu Superman, který nemá problém zabíjet a vykašlal se na skautské sliby).

Další skupina, tentokrát ryzích záporáků, se shromáždila kolem Gorilla Grodda a ve výsledku, ještě ve spojení s cestováním časem a realitami, by se nakonec měli všichni pobít se všemi v rámci stylových filmečků i následných klasických soubojů. Pokud jste někdy chtěli vidět, jak Harley Quinn pošle hyeny, aby v rámci kombo útoku okusovaly Catwoman, máte tu možnost.

zdroj: Archiv

Z hlediska hratelnosti zůstaly ikonické enviromentální útoky, které spočívaly v tom, že váš bojovník využil jednu z rekvizit v aréně a použil ji na soupeře. Mohli jste někomu omlátit o hlavu auto, prohodit ho dveřmi do jiné arény a v Injustice 2 zjevně NetherRealm vystupňovali šílenost některých útoků.

Další velkou novinkou je systém výbavy tzv. Gear System. Jde o části alternativních kostýmů jednotlivých hrdinů, které vám mohou vypadnout po bitvě. Kusy výbavy budou měnit nejen vzezření hrdiny, ale v některých módech i základní vlastnosti a případně i útoky. V klasickém Ranked módu to samozřejmě neplatí, ale v novém módu Multiverse, který lépe představí video níže, už ano. Pak má smysl budovat si určitý build, který podtrhne schopnosti, které chcete u hrdiny využívat víc. Plus samozřejmě budete vypadat jinak, víc vydržíte, budete třeba rychlejší apod.

zdroj: Archiv

Celkem, i s alternativními prémiovými skiny ve hře zatím najdete 39 hrdinů, přičemž některé budou znát asi jen opravdoví milovníci komiksů od DC. Prozatím to vypadá, že Injustice 2 bude mít dost obsahu jak pro ty, kteří chtějí od bojovky především PvP klání, tak i ty, kteří raději sledují děj a bojují proti AI, třeba i proto, aby zachovali strukturální integritu ovladače. Hra vyjde 19. května na PS4 a Xbox One.

Nejnovější články