Marťanský sandbox Rokh se chystá do předběžného přístupu
zdroj: tisková zpráva

Marťanský sandbox Rokh se chystá do předběžného přístupu

27. 4. 2017 15:34 | Video | autor: Václav Pecháček |

Ke každé hře, která se na mě vytasí s ukazatelem hladu a žízně, přistupuji s akutním podezřením. Nebudete náhodou zase hrát za Otesánka, který potřebuje nakrmit každé dvě minuty? Protože to mě osobně už vážně moc nebaví. Netuším, jak k tomuhle problému přistoupí budovatelský survival Rokh, ale jedna věc jej v mých očích okamžitě činí extrémně zajímavým – odehrává se na Marsu. Ovšem ne na jen tak ledajakém Marsu. Jak ukazuje nový trailer, tenhle Mars je totiž opravdu velice pěkný.

Meteorová sprcha, která pokropí improvizovanou základnu, by samozřejmě byla efektní vždy a všude. Ale i procházky pustinou mezi skalními formacemi působí na první pohled skvěle, jak za slunečního světla, tak v noci neskutečně ozářené Měsícem, kdy si uvědomíte: „Proboha, vždyť já jsem na jiné planetě!“

zdroj: Archiv

Velkým lákadlem hry, na níž pracují vývojáři se zkušenosti z Ubisoftu, EA i Valve včetně šéfgrafika Half-Life 2 Viktora Antonova, je kooperace s ostatními hráči. Ta bude potřeba, abyste společnými silami vydolovali potřebné materiály z nehostinného prostředí a následně se uchránili před nemilosrdnými elementy stavbou své vlastní základny. Tu si můžete vybudovat zcela dle libosti. Klidně může být i naprosto gigantická, vypadat jako žralok, nebo tvořit velká písmena DUNA. Kreativitě se v Rokh meze nekladou.

Pod vším tím stavěním a přežíváním se vine ještě narativní linka zabývající se uprchlíky z umírající Země či bývalými kolonizátory, kteří na Marsu pomřeli. Dojde tedy i na odhalování dávných tajemství! Ostatně si leccos z toho můžete brzo vyzkoušet sami. Hra se totiž 16. května octne na Steamu v předběžném přístupu. Pokud tedy máte chuť na pouštní sandboxové dobrodružství, v němž pro změnu všude po okolí nevlají obrovitánské genitálie, Rokh by vůbec nemusel být špatnou volbou. 

Nejnovější články