Nové Call of Duty ukázalo první záběry z módu battle royale
zdroj: tisková zpráva

Nové Call of Duty ukázalo první záběry z módu battle royale

31. 7. 2018 10:41 | Video | autor: Václav Pecháček |

Už o tomto víkendu se můžou hráči na PlayStationu 4 pustit do multiplayerové bety Call of Duty: Black Ops 4, a následující víkend dojde i na Xbox One a PC (viz článek). Při té příležitosti z helikoptéry seskočil nový trailer, kde samozřejmě uvidíte spoustu krve a explozí, ale co je nejdůležitější – růžky vystrčil i zbrusu nový mód Blackout založený na žánru battle royale, který tentokrát nahradí příběhovou kampaň.

Jde jen o několik vteřin na konci videa, ale stejně se z nich dá leccos odvodit, třeba jistá příbuznost s PUBG. Jedno prostředí vypadá jako vyprahlý Miramar, druhé jako lesnatý Erangel, i když je možné, že jde o jedinou rozmanitou mapu.

zdroj: Archiv

Čtyřčlenné týmy můžou k přesunu používat jak vlastní nohy, tak buginy nebo třeba vrtulníky, a nevypadá to, že se v Blackoutu budete muset omezit na nějaké trapné brokovnice nebo Uziny. Jeden chlápek sundá soupeře z vrtulníku pomocí obrovské sniperky, zatímco je jeho tým pod palbou palubních těžkých kulometů, a všechno nakonec vyřeší jedna dobře mířená rána z raketometu.

Vypadá to střeleněji a arkádověji než PUBG a realističtěji než Fortnite, což by mohla být dost potentní zlatá střední cesta, zvlášť u hry s obří fanouškovskou základnou a prakticky zaručenými masivními prodeji hned v den vydání. Ale slovo varování – Blackout si v chystané betě nevyzkoušíte, to udělají až pozvaní jedinci v uzavřeném zářijovém testu.

Plná verze Black Ops 4 vychází 12. října na všech obvyklých platformách, tedy PC, PlayStation 4 a Xbox One. Bude zajímavé sledovat, jak se zadaří prvnímu CoD bez singleplayerové kampaně, tedy prvku, který před dávnými lety celou sérii poprvé proslavil.

Nejnovější články