Poslední série The Walking Dead zůstane příběhem Clementine
zdroj: tisková zpráva

Poslední série The Walking Dead zůstane příběhem Clementine

3. 9. 2018 15:32 | Video | autor: Šárka Tmějová |

Holčička Clementine urazila během tří sérií epizodických adventur od Telltale hodně dlouhou cestu. Vesmír The Walking Dead je plný zombíků a úmrtí hlavních i vedlejších postav, takže není divu, že dívce prakticky nikdo nezbyl. Poslední, čtvrtá sezóna tedy bude i nadále sledovat její příběh, a má být příběhem vlastně úplně posledním.

první sérii za protagonistu platil Lee, který se Clementine ujal a v nehostinných podmínkách ji vychovával, takže dává smysl, aby v poslední sérii převzala otěže ona. Zombie apokalypsa ji donutila dospět předčasně, takže se dokáže postarat sama o sebe. Ne že by měla na výběr.

zdroj: Archiv

Vývojáři v nedávném rozhovoru trochu krypticky sdělují, že nemůžou s jistotou říct, zda jde o úplně poslední příběh v rámci The Walking Dead, ale rozhodně jde o poslední příběh Clementine. Na druhou stranu už ze značky vydojili, co šlo, a kvůli dlouhodobé kritice hráčů se momentálně soustředí spíš na vývoj nového enginu. Třeba s ním hry od Telltale konečně začnou pořádně reflektovat vaše volby!

Oproti předchozím sezónám vychází tentokrát epizody rychleji, přibližně každý měsíc a půl. Vydání druhé tedy připadá na 25. září. Čekání si můžete zkrátit trailerem, který Telltale Games ukázali na právě proběhlém PAXu. Osobně mnohem větší naděje v rámci světa The Walking Dead vkládám do konkurenčního Overkill’s The Walking Dead, i když by možná neškodilo celý notně vyčpělý zombieapokalyptický žánr odložit načas k ledu.

Nejnovější články