Realtimová strategie Conan Unconquered se nebude držet zaběhlých pravidel žánru
zdroj: tisková zpráva

Realtimová strategie Conan Unconquered se nebude držet zaběhlých pravidel žánru

6. 3. 2019 10:42 | Video | autor: Patrik Hajda |

Funcom je nyní držitelem práv značek Conan a Duna, které hodlá pořádně vytěžit mnoha připravovanými hrami. Jednou z nich je i realtimová strategie Conan Unconquered, která se prvně představila před loňskými Vánoci. Tvůrci ze studia Petroglyph Games mají s RTS žánrem mnoho zkušeností (zároveň pracují na remasterech ze série Command & Conquer), ale s novinkou se nehodlají držet v zajetých kolejích.

Mísení žánrů je dnes na denním pořádku a vznikají tak opravdu zajímavé počiny. Například takový Frostpunk je realtimovou budovatelskou strategií, která si ale přisvojila survival jako jeden ze svých stěžejních prvků. Nebo třeba zombie apokalypsa They Are Billions vnesla svěží vítr do uvadajícího tower defense.

Tyto dvě hry nezmiňuji náhodou. Tvůrci Conan Unconquered se totiž právě jimi inspirovali. Nejde o klasické RTS, ve kterém byste chvíli budovali armádu a pak vyrazili na soupeře. Vy se soustředíte na obranu své opevněné osady, kterou každou chvíli ohrožuje větší a větší zástup nepřátel.

zdroj: Archiv

Zároveň je kladen mnohem větší důraz na stavební materiály a jídlo, bez kterého vaši obyvatelé nepřežijí. K tomu všemu je mohou trápit různé nemoci, písečné bouře, šířící se oheň a tak dále. Na nových záběrech z hraní, které prokládají průpovídky tvůrců, to vypadá jako další běžné RTS, ale přimíchání prvků tower defense a survivalu slibuje zase o trochu jiný zážitek.

Navíc je zde další moderní prvek, a to procedurální generování map, takže by vás opakovaná snaha přežít hordy nepřátel neměla hned tak omrzet. A aby toho nebylo málo, je tu ještě jeden, pro tento žánr velice neobvyklý přídavek – mód kooperace dvou hráčů, kteří se společně starají o jednu pevnost a velí různým armádám.

Snad se tvůrcům podaří vše zdárně poskládat dohromady. Byla by škoda, kdyby se realtimová strategie ze světa Conana nepovedla. A doufejme, že je v rámci licence v plánu i nějaké velké příběhové RPG, nebo třeba diablovka… Teď je ale na řadě strategie Conan Unconquered, která vyjde do léta.

Nejnovější články