Secret World Legends představuje překopaný soubojový systém
zdroj: tisková zpráva

Secret World Legends představuje překopaný soubojový systém

4. 6. 2017 17:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Vydání vylepšené verze pět let starého MMORPG The Secret World se nezadržitelně blíží. Už víme, že vymakanější mysteriózní svět bude k dispozici zdarma s mikrotransakcemi, hra upouští od klasického MMO modelu a máme se dočkat vylepšeného levelování i soubojového systému. Zatím nám byl představen pouze nový online přístup, kde se s jinými hráči setkáte v podstatě jen v centrále, a mise podnikáte sami, nebo s přáteli. Nyní známe odpověď i na otázky ohledně platebního modelu a soubojového systému.

Nový přístup k soubojům je krásně demonstrován vývojářským deníčkem níže. Původní rozdělení zbraní do devíti tříd zůstává, takže se stále můžete chopit meče, samopalu a kouzel všeho druhu. Zároveň ale došlo k překopání fungování zbraní, které teď představují jakési minihry. Sekáním mečem si nabíjíte speciální útoky, ohnivá kouzla jsou účinnější s vaší vyšší teplotou, ale musíte se chladit, abyste se neroztekli, a třeba brokovnice má v každém svém módu jen šest nábojů, takže musíte střídat útoky a nestřílet od boku.

Vývojáři z Funcomu zároveň osvětlili svůj free to play model. V podstatě vám nic nebrání odehrát více než 100 hodin příběhu včetně všech vedlejších misí bez otevření virtuální peněženky. Zdejší svět pak nabízí dvě různé měny – Marks of Favour a Aurum.

Marks of Favour získáváte za plnění denních výzev a za prodej získaných předmětů v aukci ostatním hráčům. Tím se autoři snaží vytvořit funkční herní ekonomiku, kde cenu předmětů určují právě hráči. Tuto měnu využijete k nákupu předmětů od hráčů, ale i k odemknutí dalších druhů zbraní.

zdroj: Archiv

Aurum je měna, kterou si můžete pořídit za reálné peníze. Umožní vám nákup dodatečných prostor v inventáři, pořídit si různé společníky nebo vozidla a mnoho dalšího. Důležité je, že každou měnou si můžete pořídit něco jiného a obě jsou navzájem směnitelné. Prostým hraním si můžete vydělat Marks of Favor, které směníte za Aurum, za které si pořídíte koně. Takže teoreticky se všechno ve hře dá odemknout hraním. Samozřejmě, kdo platí, má to bez starostí.

Secret World Legends vychází již 26. června. Původní The Secret World poběží nadále vedle nové verze hry na vlastních serverech, takže je čistě na vás, zda přesedláte nebo zachováte přízeň původnímu tajemnému světu. Dá se ale počítat s tím, že hlavní úsilí bude Funcom soustředit na Legendy.

Nejnovější články