System Shock 3 po mnoha letech vylézá ze stínů

19. 3. 2019 10:43 | Video | autor: Patrik Hajda |

O remaku původního System Shocku toho víme mnohem víc než o regulérní trojce, na které dělá otec série Warren Spector spolu se svým týmem ze studia OtherSide Entertainment. Poslední informace jsou staré přes dva roky, ale tvůrci se konečně rozhodli připomenout svůj projekt na včera odstartované konferenci GDC. System Shock 3 se tam dočkal nového traileru.

Kratičký teaser na sotva dvaceti vteřinách představuje agresivní monstrum, agresivního robota, jednoho nebožáka v pohodlném křesle a nechybí zde ani ikonická SHODAN, která rozhodně nerozdává uklidňující úsměvy.

Teaser zároveň potvrzuje, že System Shock 3 poběží na enginu Unity na rozdíl od remaku, který se Unity v průběhu vývoje vzdal ve prospěch Unreal Enginu 4.

Před měsícem došlo ohledně System Shocku 3 k jedné možná zásadní, možná úplně nedůležité změně. O vydání hry se měla postarat společnost Starbreeze, kterou ale postihly finanční problémy a v rámci restrukturalizace firmy prodala práva zpátky OtherSide Entertainment. Odchod vydavatele se prý nijak nedotkl vývoje hry a vzhledem k pověsti značky se nabídky dalších vydavatelů jen hrnou.

Tvůrci tehdy zároveň prozradili, že hra je z víc než poloviny hotová. Znamená to, že očekávat vydání v letošním, možná i příštím roce je až moc optimistické. Víc se snad dozvíme v období E3.

zdroj: Archiv

 

Nejnovější články