Tyrannosaurus i Triceratops. Jurassic World Evolution předvádí své hlavní hvězdy
zdroj: tisková zpráva

Tyrannosaurus i Triceratops. Jurassic World Evolution předvádí své hlavní hvězdy

10. 10. 2017 9:30 | Video | autor: Patrik Hajda |

Nevím, jak jste reagovali vy, ale mé srdce zaplesalo radostí, když Frontier Developments během letošního Gamescomu oznámili Jurassic World Evolution – tycoonovou adaptaci znovuzrozené značky. Radost je u mě způsobená kladným vztahem k dinosaurům i k filmové sérii, ale ještě důležitější je fakt, že hru kutí tvůrci skvělého Planet Coaster. Doufal jsem, že se jejich sandboxový nástroj začne objevovat i v dalších titulech a nemohli snad vybrat lepší zasazení. V běhu, v novém traileru, hra navíc nevypadá vůbec špatně.

Dvouminutové video představuje vůbec první záběry přímo ze hry. Nejedná se však o záběry, které byste mohli očekávat. Ve videu níže neuvidíte používání propracovaných konstrukčních nástrojů, neuvidíte stavbu výběhů, řešení bezpečnosti ani kasírování návštěvníků za párek v rohlíku. Frontier na to jdou pomalu a nejprve vám předvedou hlavní aktéry.

Pohodlně se usaďte a užijte si bezplatný výhled na několik málo prehistorických stvoření. Samozřejmě nemůže chybět pro předlohu ikonický Tyrannosaurus Rex, ale své chvilkové slávy se dočkal i Triceratops, Brontosaurus, Velociraptor a další, jejichž jména už do mé databáze zanesena nejsou.

zdroj: Archiv

Někdo by mohl poukázat na neostrost textur a grafiku „starou“ několik let, ale je třeba si uvědomit, že většinu času ve hře budete trávit v ptačím pohledu a jestli Jurassic World Evolution takto vypadá při maximálním přiblížení, pak smekám klobouk. Ptačí pohled vám odhalí jeden z pěti ostrovů souostroví Muertes, mezi kterými nechybí legendární Isla Nublar.

Z herních mechanismů zatím autoři ukázali tři cesty, jimiž se může ubírat váš zábavní jurský park. Nabízí se cesta čiré zábavy, absolutního bezpečí nebo cesta vědecká. Ta třetí se zabývá vývojem nových dinosaurů pomocí vrtání se v jejich genech.

zdroj: Archiv

Nemusíte se nutně vydat jen jednou cestou, ale cíle vašich investorů a hlavně jejich investice vás nevyhnutelně nasměrují nějakým směrem. Vytvořit tak zábavní park, který disponuje novými druhy dinosaurů a je zároveň naprosto bezpečný, bude nelehký úkol, který pravděpodobně dopadne stejně jako filmová předloha.

Na bližší informace o hratelnosti si musíme ještě počkat. Jurassic World Evolution vyjde příští rok v létě po boku filmového pokračování Jurassic World: Fallen Kingdom na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Níže ještě můžete mrknout na povídání o hře na proběhlé akci Frontier Expo 2017.

Nejnovější články