V Abandon Ship ovládáte v boji každého námořníka na palubě
zdroj: tisková zpráva

V Abandon Ship ovládáte v boji každého námořníka na palubě

27. 4. 2017 16:33 | Video | autor: Aleš Smutný |

V chystané strategii Abandon Ship se vrátíte do zlatého věku plachetnic a námořního boje, který má blízko k době pirátů jako byl Černovous a nebo Napoleonským válkám. Nové video vám vysvětlí, jak funguje boj a pokud jsem při představení hry přirovnal Abandon Ship k FTL – Faster Than Light, nový ukázka to jen potvrzuje. Což myslím pochvalně, protože co může být lepšího, než správa celé lodi v této éře?

Nutno říct, že Abandon Ship se odehrává v alternativní realitě a fantaskním světě, takže vás klidně může přepadnout obrovská krakatice. Hlavní ale budou střety s jinými loděmi. Jak vám vysvětluje video, je důležité, jaké zbraně máte na palubě. Můžete se specializovat na střety na blízko, na dálku, taranování bokem… Ne vše odpovídá dobové výbavě, ale kdo by nechtěl mít kolem lodi obrovské kovové bodce?

Jak je vidět, během bitvy ovládáte každého ze svých námořníků, přičemž každý může mít bonusy k jiné činnosti. Posádka určuje i to, jaké systémy na lodi zrovna můžete použít, a tak když vám třeba vlna spláchne někoho do moře, musíte uprostřed bitvy poslat nějakého jiného člena, aby jej vytáhl… a nebo se s milým námořníkem navždy rozloučit.

zdroj: Vlastní

Abandon Ship totiž funguje princip permanentní smrti pro všechny s výjimkou vašeho kapitána. I když se vám pod nohama potápí hořící loď, není vše ztraceno. Stačí se na záchranném člunu dostat na souši a tam už se třeba nějaká loď a posádka najdou.

Jak video demonstruje, během boje musíte volit i vzdálenost od nepřátelské lodi a přitom dávat pozor na vlny, případně bouři a další výmysly počasí. Taková ledová kra vám může slušně pocuchat trup. V rámci specializace své výzbroje můžete sáhnout třeba po zápalné munici nebo zbraních, které srazí nepřítelovu posádku a tím jej na chvíli vyřadí z činnosti. Třeba abyste připluli blíž a počastovali ho salvou z těžkých děl na blízko. Abandon Ship by měla vyjít ještě letos na PC.

 

Nejnovější články