Záběry z Rise of the Tomb Kings ukazují frakci, jakou Total War ještě nezažil
zdroj: tisková zpráva

Záběry z Rise of the Tomb Kings ukazují frakci, jakou Total War ještě nezažil

17. 1. 2018 16:20 | Video | autor: Václav Pecháček |

No, tak tohle tedy rozhodně vypadá zajímavě. Vývojáři z Creative Assembly zveřejnili jedenáctiminutové video z kampaně DLC Rise of the Tomb Kings, které rozšíří Total War: Warhammer II už 23. ledna. A vážně to stojí za to. Nemrtví faraoni fungují úplně jinak, než bylo dosud v sérii pravidlem - například vůbec neplatí zlatem za svoje jednotky ani za jejich údržbu. A to zdaleka není všechno.

Multiplayerový kampaňový souboj 1v1 mezi legendárními lordy Settrou a Arkhanem vám dost jasně předvede, že na konvence je tady nejlepší zapomenout. Celá frakce Tomb Kings má naprosto příšerné ekonomické zázemí, takže zlaťáků nebudete mít nikdy moc. Ale to vám nemusí až tak vadit, protože tyhle mumie mají v záhybech svých obvazů schované nejedno překvapení.

Jeden z hráčů se například vypravil pro jednu z devíti Nagashových knih, jejichž získání je středobodem celé kampaně, až do daleké Lustrie. Ten druhý toho využil, začal mu plundrovat území a nakonec se přiblížil až k samotnému hlavnímu městu. Jenže nepočítal s tím, že lustrijská expedice získá knihu a odemkne tím možnost naverbovat další armádu. Samozřejmě zcela zdarma.

Teď jsem narazil na největší limitaci Tomb Kings - omezené počty. Na běžícím páse mohou produkovat pouze slaboučké úvodní jednotky, a na všechno ostatní si musí zvednout kapacitu výzkumem, budovami či speciálními efekty. Nemáte tedy sice bolehlav z toho, že krachujete, ale zato vás může mrzet, že víc než čtyři škorpióny si prostě nepořídíte, i kdybyste měli v trezoru obří hromadu ryzího zlata.

Peníze jsou samozřejmě potřeba i tak, například na stavbu budov, kolonizaci ruin, a tak podobně. Vzhledem ke slabé ekonomice, které ještě podkopává nohy skutečnost, že z cenných obchodních surovin můžete místo hotovosti získat lákavé unikátní předměty nebo jednotky, je tak potřeba hromadit mince jiným způsobem. Po bitvách jich dostanete méně než je obvyklé, a bude pravděpodobně nutné ukořistit poklady ukryté na mapě třeba ve ztroskotaných vracích.

Vypadá to, že Tomb Kings by mohli pro Warhammer II splnit stejnou roli jako například fantastičtí lesní elfové pro původní Total War: Warhammer. Ti tehdy překopali pravidla, na něž byli dlouholetí hráči Total War zvyklí, a výlet do pouštních písků by mohl být přinejmenším stejně originální.

zdroj: Vlastní

Je samozřejmě otázka, zda se neotřelosti kampaně vyrovnají i bitvy. Aleš si ve svých dojmech z hraní pochvaloval mechaniku, která vaše jednotky oživuje a posiluje, pokud hodně umírají. Vyplatí se tak vrhnout postradatelné kostrouny do mlýnku na maso a pak jen sledovat, jak opětovně vstávají, silnější než kdy dřív a doplnění o čerstvé posily ze záhrobí.

Vývojáři krom záběrů zveřejnili ještě kompletní soupis jednotek, který najdete zde. Dočtete se v něm o legendárních lordech, jejich mocných šampionech i o obyčejných a neobyčejných jednotkách, které už příští týden vyšlete na bitevní pole. Jsou tu Nekrotekti, Ushabti, Nekrosfingy, Phakthova legie... Tyhle vykopávky zpátky do sarkofágů jen tak někdo nezažene.

Nejnovější články