Wildman

Wildman

Články

Sedm setnutých: připomínka neúspěšných „kickstarterů“ minulého roku

Letos na jaře to budou dva roky, co přestali kravaťáci nadnárodních korporací v očích veřejnosti platit za jediného herního producenta. Za tuto dobu se crowdfunding, primárně skrze Kickstarter, vyšvihl s raketovou rychlostí a přinesl renesanci PC scény, které někteří milovníci velkých zvratů prorokovali brzký zánik. Leč na každý příklad zázračného úspěchu existuje mnohem více neznámých her, kterým štěstí nepřinesla ani moudrost mas.

Gas Powered Games chystá nový MMO projekt a rozrůstá se

S Gas Powered Games, firmou Chrise Taylora, to vypadalo už hodně, hodně špatně. V jednu chvíli už jsme jí stloukali digitální rakev, ale nakonec jako deus ex machina přišla Wargaming.net a krachující studio koupila. Sám Chris Taylor tento okamžik popisuje jako magický. „Nebylo to jako když vydavatel koupí vývojářské studio. Vývojář koupil vývojáře a díky tomu se přeneslo 99 procent z kultury a zaměření naší společnosti“.

Wargaming kupuje Gas Powered Games i s Chrisem Taylorem

Odpověď na otázku, co bude s týmem Gas Powered Games Chrise Taylora, když Kickstarter projektu Wildman neuspěje, bychom tedy měli (najdete ji v rozhovoru s Taylorem). A vlastně i odpověď na otázku, proč GPG zařízli kampaň na Wildmana před jejím koncem. Gas Powered Games se totiž po bleskovém jednání stává součástí rapidně expandující firmy Wargaming.net, která v pondělí oznámila eSport ligu pro World of Tanks a teprve nedávno koupila tým Day 1 Studios kvůli vývoji konzolových projektů.

Chris Taylor ukončuje kickstarter Wildmana

Zdá se, že problémy Gas Powered Games definitivně eskalovaly a výsledkem je dnešní oznámení...

Chris Taylor sází s projektem Wildman vše na jednu kartu

Update: stalo se, co se dalo čekat, tedy že Kickstarter kampaň projektu Wildman nebyla úspěšná. Chris ji těsně před koncem raději sám ukončil. Myslete na to, až budete číst rozhovor níže, pořízený v době, kdy do konce kampaně pár dní zbývalo a nějaká naděje tu byla...

V Gas Powered Games se propouštělo, ale situace už je lepší

Z Kickstarterové kampaně RPG/RTS Wildman od Gas Powered Games se stává vpravdě reality show, jaká se možná v minulosti udála v herní branži už milionkrát, ale málokdy přímo před zraky hráčů a nikdy s jejich přímým zapojením. Chris Taylor v tomto video updatu na Kickstarteru vysvětloval, proč musel dát výpověď nemalé části svého týmu a na rovinu se ptal lidí, co projekt Wildman podpořili, jestli má vůbec s KS kampaní pokračovat, nebo to celé típnout, složit stan a jít hledat práci jinam.