XCOM: Enemy Within
Věková dostupnost

XCOM: Enemy Within

Články

HádejHru: otestujte své znalosti série XCOM

Když v první polovině 90. let vyšel první díl série XCOM, vydavatelem byla společnost MicroProse Sida Meiera. Za vývojem samotným se však skrýval pouze dvoučlenný tým tvořený bratry Julianem a Nickem Gollopovými. Málokoho tehdy asi napadlo, že XCOM bude za dvacet let takový pojem. Pamatujete si ale na začátky série? Vzpomenete si ještě na Apocalypse či Enforcera a nebo máte s XCOMem zkušenosti především z novodobé verze od studia Firaxis? A potvrdíte to v našem kvízu?

Dojmy z hraní modifikace XCOM: Long War - takhle měla hra vypadat od začátku

Jsou to už dva roky, co vyšel moderní remake UFO: Enemy Uknown pod názvem XCOM: Enemy Unknown. Vedle posunu pravidel tahovek a stylizace ale někteří hráči novému XCOMu (i po zlepšení v datadisku Enemy Within) vytýkali úbytek atmosféry zoufalého boje s ufounskou invazí. Podobné výtky jsou však pasé nejpozději od letošního jara, kdy mezi hráče přišla fanouškovská modifikace Long War (její wikia). Ačkoliv je stále rozpracovaná, kvůli své komplexnosti si už nyní zaslouží mnohem více než jenom stručné shrnutí na dva odstavce. 

Best of 2013: Nejlepší DLC a datadisk

DLC je slovo, bez nějž by si už dnes herní byznys neuměl představit svou existenci. A je jedno, zda se pod touto zkratkou nachází balíček alternativních kostýmů pro vašeho hrdinu, soubor nových map pro multiplayer nebo rozsáhlé rozšíření, které kompletně mění či obohacuje původní hru. Třetímu druhu DLC jsme kdysi říkali datadisk a i loni takových kousků několik vyšlo, ať už jste k jejich hraní původní hru potřebovali, nebo vůbec ne. Pětice těch nejlepších včetně jednoho, který považujeme za nejpovedenější, na vás čeká v článku.

Tvůrci XCOM: Enemy Within vysvětlují, kdo jsou EXALT

Blížící se datadisk XCOM: Enemy Within pro XCOM: Enemy Within se nedávno pochlubil novými protivníky, společnosti EXALT. Nyní se ve vývojářském deníku rozpovídali tvůrci o tom, co je přesně EXALT za organizaci.

XCOM: Enemy Within představuje zrádce z řad lidí

Napůl datadisk, napůl pokračování. Přibližně tak označil Pavel XCOM: Enemy Within, sci-fi tahovku, která navazuje na XCOM: Enemy Unknown a zatím se představovala hlavně kyborgizovanými a geneticky upravenými vojáky. Na videu v článku ovšem představí důležitější složku hratelnosti - nové protivníky.

Bleskovky

  • 13. 6. 2016 - Na seznam zpětně kompatibilních X360 her pro Xbox One přibyly tituly XCOM: Enemy Within, Foul Play, Monopoly Plus a Sega Bass Fishing.

  • 22. 10. 2014 - Hlasováním v anketě Golden Joystick Awards získáte zdarma XCOM: Enemy Unknown a po dokončení tutorial mise 80% slevu na XCOM: Enemy Within.

Hodnocení
GAMES.cz
8/10
Datum recenze:
15. listopadu 2013
Recenze